Skip to content

FOURCHETTE RITUEEL SCHENKEN

Fourchette is een bier van hoge gisting, met hergisting op de fles. Een troebele Fourchette met een stevige schuimkraag smaakt het best.

Haal een fijn wijnglas boven, volg onze schenktips en geniet van deze heerlijke blend, gemaakt van witbier en tripel.

Fourchette Schenkmethode Glas Speoelen
Fourchette_bier_schenken_walsen

Zo serveer je Fourchette

8 °C, de ideale temperatuur
Serveer je Fourchette niet te koud: wij adviseren een schenktemperatuur van 8 graden Celsius.

Een fijn wijnglas

In een fijn wijnglas (of een ander glas met een dunne rand) komen alle smaken van Fourchette tot hun recht. Let erop dat het glas proper is, zodat er geen belletjes aan de rand blijven kleven en zodat de Fourchette goed kan schuimen.

Spoel het glas eventueel uit met een scheutje Fourchette en giet dat weg: zo krijg je meteen de aroma’s van het bier in jouw glas.

Een troebel bier

Schenk Fourchette met een fijne straal en vanop hoogte in het glas, voor een optimale smaakbeleving. Zorg daarbij voor een stevige schuimkraag.

Wals de fles om de levende gist op de bodem los te maken. Giet de gist gerust mee in het glas: het zorgt voor een rijkere, volle smaak en een amberkleurig bier. Precies zoals je Fourchette moet zijn, dus.

Een perfecte harmonie

Tijd om het troebele bier met de stevige schuimkraag te drinken. De smaak is vol, verrassend en bijzonder elegant. De pittigheid van de tripel in combinatie met het florale van witbier vormen een perfecte harmonie.

Close-up Fourchette Bier Schenken

Heeft u de wettelijke leeftijd om alcohol te drinken?