Skip to content

Ingrediënten Van Fourchette Bier

Ingrediënten in perfecte harmonie

Fourchette ontspringt waar twee passies samenkomen: de verfijnde smaak van topchefs en de kennis van zes generaties meesterbrouwers.

Fourchette is een levend bier, gemaakt van de beste grondstoffen: mout, tarwe, hop, wort, … Door het proces van hoge gisting en hergisting op de fles, creëren we een fluwelen balans tussen zacht bitter en aangenaam verfrissend.

De wet van Fourchette

Het brouwproces

Wat is nu precies een ‘levend bier’? Wanneer we Fourchette bottelen, voegen we nog wat verse gist en suiker toe. Zo kan het bier hergisten in de fles, waardoor de smaak blijft evolueren en er nog meer aroma’s vrijkomen.

Om Fourchette te brouwen, gebruiken we onze eigen gistcultuur. Als geen ander beheersen we de kunst van hoge gisting, waarbij het suiker wordt omgezet in alcohol en koolzuur. Daarna is het tijd voor natuurlijke lagering: we laten het bier afkoelen tot O graden, waardoor de hoofdgist wordt afgebroken. De hergisting op fles of vat zorgt uiteindelijk voor een langdurige smaakevolutie.

ontdek onze shop
Fourchette - Brouwerij Van Steenberge - Lagertank

Smaak & Foodpairing

Fourchette is heerlijk bij allerlei gerechten. Dat zeggen wij niet alleen, het is bevestigd door wetenschappers die het bier onderzochten voor ‘foodpairing’. Die wetenschappelijke analyse van de aroma’s kunnen topchefs nu gebruiken om vernieuwende gerechten te maken.

Wat zegt die analyse eigenlijk? In een Fourchette proef je fruitige toetsen (perzik, tropisch fruit, ananas en gekookte appel), maar ook florale invloeden (een vleugje honing). Fijnproevers herkennen ook een snuifje citrus, pompelmoes, koriander en kruidnagel. Smakelijke rijkdom!

Fourchette en uitzonderlijke gastronomie, dat is een perfecte match.

Ontdek de Fourchette recepten
Bierglas Fourchette En 75cl Fles Op Zwarte Achtergrond

SPECIFICATIES

STIJL Blonde volmondige meergranentripel.
UITZICHT Bleekblond
AROMA Zacht bitter, aangenaam verfrissend.
SMAAK Aangenaam bitter, toetsen van citrus, pompelmoes, koriander.
INGREDIËNTEN Water, gerstemout, tarwe, suiker, hop, gist en rijst.
EBU 22
EBC 7
VERPAKKING Fles 33cl, 75cl, 150cl en vat 20l
ABV Alc. 7,5% vol. – 16° plato
HOUDBAARHEID 24 maanden (fles 33cl)

36 maanden (fles 75cl 1,5l 3l)

12 maanden (vat)

Schenktips

Fourchette is een bier van hoge gisting, met hergisting op de fles. Een troebele Fourchette met een stevige schuimkraag smaakt het best. Haal een fijn wijnglas boven, volg onze schenktips en geniet van deze heerlijke blend, gemaakt van een floraal witbier en een tripel.

Zo schenk je Fourchette
Close-up Fourchette Bier Schenken

Heeft u de wettelijke leeftijd om alcohol te drinken?