Skip to content

Karbon - Bram Vanaudenaerde, eigenaar en chef van de nieuwe hotspot in hartje Gent.

Karbon is de nieuwe hotspot in hartje Gent waar food, drinks en gezelligheid centraal staan. Het verhaal van Karbon begint eigenlijk al bij de sabbatical van Bram eind 2016. Na een horeca traject van meer dan 20 jaar en het opstarten van verschillende restaurants en concepten in Brussel en Gent (o.a. Food Fever, Lamourette, Mondada …) was het tijd om iets anders te doen en om andere lucht op te snuiven.

Bram reisde de wereld rond en deed zo de culinaire inspiratie op die aan de basis lag van zijn nieuwe zaak. In oktober 2020 was Karbon een feit. Eén week na de opening werd echter de tweede lockdown afgekondigd en eind december werd de nieuwe zaak getroffen door een allesverwoestende brand. En dan heb je twee keuzes: de handdoek in de ring gooien en ‘game over’ of ‘trust the magic of new beginnings’. Bram koos voor het laatste en op 21 juli 2021 opende Karbon terug zijn deuren

Een culinaire wereldreis

In Karbon mag je je verwachten aan een internationale keuken waarbij het product centraal staat. Het gebruik van uitmuntende ingrediënten en unieke kruiden zorgt voor gerechten vol smaak en variatie. Het menu biedt voor elk wat wils en ook vegetarische of vegan opties zijn mogelijk. Elk gerecht kan gedeeld worden maar dit is zeker geen must.

Maar voor Bram draait het om meer dan het eten alleen. Het hele plaatje moet kloppen. Van de borden tot de kledij van het personeel, alles werd zorgvuldig uitgekozen. Voor de inrichting werd vaak gewerkt met elementen die zijn meegebracht van reizen naar Marokko, India … Zowel voor het eten als voor de inrichting was puurheid de rode draad. Vandaar de naam Karbon, een puur product.

Signature dish: Crispy duck salad

Als er één gerecht is wat alles waar het bij Karbon om draait mooi samenvat dan is de ‘crispy duck’ salade. Dit is een heerlijk stukje traag gegaarde eend, gelakt in sesam met een salade van daikon, pomelo, granaatappel en gegrilde bimi. Het geheel wordt afgewerkt met een Chinese vinaigrette op basis van five-spices en is een ideale,match met Fourchette.

“Fourchette is een heerlijke, elegante begeleider bij onze gerechten voor gasten die bier boven wijn verkiezen bij een maaltijd. Dankzij het veelzijdige aromaprofiel van Fourchette past het perfect bij de kruiden die wij gebruiken in onze gerechten. Het is tevens heerlijk als aperitief.”

Lange Kruisstraat 7, 9000 Gent
Dinsdag open van 18:00 – 24:00
Woensdag tot zondag open van 12:00 – 24:00

www.karbongent.com

Fourchette - Packshot - 33cl

Heeft u de wettelijke leeftijd om alcohol te drinken?