Skip to content

De gedachte ‘koken brengt mensen dichter bij elkaar’ lag aan de basis.

Lagom zag het levenslicht in 2019. De gedachte ‘koken brengt mensen dichter bij elkaar’ lag aan de basis van het ontstaan van het kook- en wijnatelier. Dit paradijs voor levensgenieters en fijnproevers is gelegen langsheen de oevers van het Donkmeer. Het is een plek waar gezelligheid en koken écht samen gaan.

Tijdens de kookworkshops leren mensen recepten aan volgens een bepaald thema en bij deze recepten wordt bier of wijn geserveerd. Maar daarnaast zijn er ook workshops waarbij bier dé hoofdrol speelt.

Zo zijn er enerzijds de ‘bierpairing’ workshops waarbij deelnemers alles leren over de smaken, aroma’s en textuur van bieren. De biersommelier zorgt voor een uitgebreide uitleg, terwijl de chef heerlijk passende gerechtjes creëert. Anderzijds zijn er de ‘koken met bier’ workshops waarbij er samen met de chef verschillende gerechten met bier worden bereid. Zo krijgt elk gerecht, van aperitief tot dessert, een unieke biertoets.

Met elkaar genieten van het resultaat maakt het kookplezier compleet

Fijnproevers kunnen bij Lagom terecht voor een uitgebreide waaier aan workshops. Elke workshop gaat gepaard met een specifiek thema waarbij zij zich niet beperken tot de klassieke, traditionele keuken. Zo worden er bijvoorbeeld ook workshops gegeven waarbij de focus ligt op Aziatische en Amerikaanse gerechten.

Als deelnemer geniet je samen met je tafelgenoten van het aperitief, bereid je onder begeleiding van de chefs het eten en proef je van nieuwe gerechten en ingrediënten. De workshops zijn dan ook het moment bij uitstek om banden aan te halen, goede gesprekken te voeren en samen lekker te eten.

Talk to people who make you see the world differently

De bovenstaande quote brengt heel mooi onder woorden waar het bij Lagom allemaal om draait. Door de heel uiteenlopende onderwerpen die worden aangesneden tijdens de workshops zijn zij immers genoodzaakt om de culinaire wereld vanuit verschillende standpunten te bekijken.

Ook Fourchette biedt een andere kijk op de typische bierwereld en net daarom is het een bier dat volledig past binnen het concept van het kook- en wijnatelier. Fourchette heeft immers net dat tikkeltje meer dat Lagom ook nastreeft.

 

Donklaan 55, 9290 Berlare
Woensdag – zondag open van 10:00 – 21:00

kookatelier-lagom.be

Fourchette - Packshot - 33cl

Heeft u de wettelijke leeftijd om alcohol te drinken?