Skip to content

Ontdek het nieuwe Fourchette Grand Cru bier, een limited edition bier waarvan slechts 8000 flessen werden gebotteld. Dit bier werd feestelijk gelanceerd tijdens het Fourchette Event op 27-28-29 mei 2023 in Gent,

Fourchette Die Ligt Te Rijpen Op Sauvignon Blanc Vaten
Fourchette Grand Cru, Dat Is Fourchette Dat Meer Dan 20 Maanden Gerijpt Heeft Op Sauvignon Blanc Vaten.

Rijping op sauvignon blanc vaten

Deze Fourchette Grand Cru bouwt voort op het klassieke Fourchette Bier, maar heeft een unieke twist gekregen. Voor deze speciale editie heeft het bier maar liefst meer dan 20 maanden gerijpt op Sauvignon Blanc vaten.

Deze langdurige rijping op eikenhouten vaten zorgt voor een buitengewoon smaakprofiel. Bij het proeven van dit bier ontdek je subtiele lichtzure tonen en een vleugje agrumes. De rijping op wijnvaten heeft het bier een verfrissende dimensie gegeven. Het is zacht en tegelijk krachtig, complex, maar ook uitgebalanceerd. Fourchette is een weloverwogen keuze die altijd de juiste is. Het is simpelweg het meest bijzondere bier dat er bestaat.

De kunst van het genieten

“Dit bier is niet alleen een meesterwerk van vakmanschap en passie, ook topchefs erkennen de unieke kwaliteiten van dit bier.” Volgens Jef Versele, de eigenaar van Brouwerij Vansteenberge, behoort het mogelijk tot het allerbeste bier dat hij ooit heeft gebrouwen.

Het is een eerbetoon aan de harmonie tussen brouwkunst en culinaire creativiteit. Hij vult aan: “Het is een grenzeloze toewijding aan de kunst van het genieten en een ongeëvenaarde smaakervaring die culinaire standaarden overstijgt.”

Het perfecte aperitiefbier

Het Fourchette Grand Cru bier is bij uitstek geschikt om te schenken als aperitief. Het is een veelzijdig bier dat zich perfect laat pairen bij diverse aperitiefhapjes. Of je nu kiest voor een kaasplankje met zachte kazen, een assortiment van fijne vleeswaren of zelfs wat hartige bruschetta’s, dit bier zal altijd een goede begeleider zijn. De frisse en lichtzure tonen zorgen voor een harmonieuze combinatie met een breed scala aan smaken.

Fourchette Grand Cru, Dat Is Fourchette Dat Meer Dan 20 Maanden Gerijpt Heeft Op Sauvignon Blanc Vaten.
Fourchette Grand Cru, Dat Is Fourchette Dat Meer Dan 20 Maanden Gerijpt Heeft Op Sauvignon Blanc Vaten.
Sfeerbeeld Van Fourchette Dat Op Sauvignon Blanc Vaten Ligt Te Rijpen
Tasting Fourchette - Jef Versele

Een bier om te beleven

Fourchette is niet slechts een bier om te proeven, maar een ware beleving. Het straalt een subtiele luxe uit, zonder enige pretentie, een bier dat ontstaan is vanuit de nieuwsgierige geest en gepassioneerde ziel van een chef-kok en een brouwer van de zesde generatie.

Deze limited edition Fourchette Grand Cru is er écht eentje om te koesteren. Met zijn unieke smaakprofiel en beperkte beschikbaarheid is het een waardevolle toevoeging aan het assortiment van Brouwerij Van Steenberge.

Even tijd voor jezelf nemen na een werkdag, een momentje van luxe in het weekend, … Daar hoort een bier bij dat dat moment voor jezelf onderstreept. Zodra je jezelf een Fourchette inschenkt, wordt het alledaagse buitengewoon.

Fourchette Grand Cru is beperkt beschikbaar in onze webshop

Meer info over het Fourchette event.

Artikel geschreven door alicebown.agency

Heeft u de wettelijke leeftijd om alcohol te drinken?